Mirket Hayvanı,Mirket Resimleri,Mirketler nerede yaşarlar,Mirket

Mirket, 30 cm boylarında, koloni halinde yaşayan, Afrika’ya özgü etobur memeli bir hayvandır.14 yıl kadar yaşarlar. Kolonileri 15 kadar hayvandan oluşur, aralarında iş bölümü yaparlar ve yuvalarının güvenliğini sağlamak için etrafı gözetleme, düşmanlarını kollama görevlerini sırayla paylaşırlar.

Beslenme alışkanlıkları

Mirketler küçük hayvanlarla, sürüngenlerle ve böceklerle beslenirler. Bilimadamları, mirketlerin akrep gibi tehlikeli hayvanları yemeyi kendi kendilerine öğrenmediklerini, yetişkinler tarafından eğitildiklerini keşfetmişlerdir.

Yorum Yaz
Arkadaşların Burada !
Arkadaşların Burada !